MS Word mcq Questions and Answer | Microsoft Word-11

1 min read

36. How can you increase the font size of selected text by one point every time?
A.By pressing Ctrl + ]
B.By pressing Ctrl + [
C.By pressing Ctrl + }
D.By pressing Ctrl + {
Ans- A

37.What is the smallest width of a column?
A.0″
B.0.5″
C.1″
D.1.5″
Ans- B

38.How much space in minimum must be provided between columns?
A.0″ B.0.5″
C.1″
D.1.5″
Ans- A

39.Which of the following is not available in Font Spacing?
A.Normal
B.Loosely
C.Condensed
D.Expanded
Ans- B

40.Which of the following position is not available for fonts on MS Word?
A.Normal
B.Raised
C.Lowered
D.Centered
Ans- D

41.What is the maximum scale percentage available in Scale drop down box?
A.500
B.200
C.100
D.90
Ans- B

42.Uppercase on Change Case dialog box and All Caps on Fonts dialog box both converts selected text into Capital Letters. What’s the difference between the two?
A.Both are same. They are only two different ways of capitalize text
B.It is faster to convert from Change Case than from Font dialog box
C.Change Case makes conversion permanent but All Caps on Font can always be reverted
D.All Caps on Font dialog box makes the change permanent where Change Case can be always reverted
Ans- C

43.Changing the appearance of a document is called
A.Proofing
B.Editing
C.Formatting
D.All of above
Ans- C

44.Which language >>-Word use >>> Macros?
A.Visual C++
B.Visual Basic
C.FoxPro
D.Access
Ans- B

45.Which key is used to increase left indent?
A.Ctrl + I
B.Ctrl + M
C.Alt + I
D.F10
Ans-B

46.Which key is used to select all the text in the document?
A.Ctrl + T
B.Ctrl + A
C.Ctrl + F
D.Ctrl + N
Ans- B

47.To undo the last work, press ________
A.Ctrl + U
B.Ctrl + Y
C.Ctrl + Z
D.Ctrl + W
Ans- C

48.To Redo the last work, press ________
A.Ctrl + U
B.Ctrl + Y
C.Ctrl + Z
D.Ctrl + W
Ans- B

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

MS Word mcq Questions and Answer | Microsoft Word-10

Next Story

MS Excel mcq Questions and Answer | Microsoft Excel-1

Latest from Blog