MS Excel mcq Questions and Answer | Microsoft Excel-15

13 mins read

1.You can convert existing excel worksheet data an charts to an HTML document by using
A.FTP wizard
B.Internet assistant wizard
C.Intranet wizard
D.Import wizard
Ans-B

2.A circular reference is
A.Geometric modeling tool
B.A cell that points to a drawing object
C.A formula that either directly or indirectly depends on itself
D.Always erroneous
Ans-C

3.Which of following is Not one of Excel’s what-if function?
A.Goal seek
B.Solver
C.Scenario manager
D.Auto Outline
Ans-B

4.When you insert an excel file into a word document. The data are
A.Hyperlinked placed in a word table
B.Linked
C.Embedded
D.Use the word menu bar and toolbars
Ans-D

5.Which of the following is not information you can specify using the solver?
A.Input cells
B.Constraints
C.Target cell
D.Changing cells
Ans-A

6.Each excel file is called a workbook because
A.It can contain text and data
B.It can be modified
C.It can contain many sheets including worksheets and chart sheets
D.You have to work hard to create it
Ans-C

7.Excel probably considers the cell entry January 1, 2020 to be a
A.Label
B.Value
C.Formula
D.Text string
Ans-B

8.You can enter which types of data into worksheet cells?
A.Labels, values, and formulas
B.Labels and values but not formulas
C.Values and formulas but not labels
D.Formulas only
Ans-A

9.All worksheet formula
A.Manipulate values
B.Manipulate labels
C.Return a formula result
D.Use the addition operator
Ans-C

10.Which of the following is a correct order of precedence in formula calculation?
A.Multiplication and division exponentiation positive and negative values
B.Multiplication and division, positive and negative values, addition and subtraction
C.Addition and subtraction, positive and negative values, exponentiation
D.None of above
Ans-D

11.The Paste Special command lets you copy and paste:
A.Multiply the selection by a copied value
B.Cell comments
C.Formatting options
D.The resulting values of a formula instead of the actual formula
Ans-D

12.The numbers in our worksheet look like this 1000: You want them to look like this: $1,000.How can you accomplish this?
A.You have to retype everything and manually add the dollar signs, commas, and decimals
B.Select Format > Money from the menu
C.Click the Currency Style button on the formatting toolbar
D.None of these
Ans-C

13.Excel worksheet cells work very similarly to what common element of the windows graphical user interface
A.Option buttons
B.List boxes
C.Text boxes
D.Combo boxes
Ans-C

14.Which of the following options is not located in the Page Setup dialog box?
A.Page Break Preview
B.Page Orientation
C.Margins
D.Headers and Footers
Ans-A
15.You want to track the progress of the stock market on a daily basis. Which type of chart should you use?
A.Pie chart
B.Row chart
C.Line chart
D.Column chart
Ans-C

16.Without using the mouse or the arrow keys, what is the fastest way of getting to cell A1 in a spreadsheet?
A.Press Ctrl + Home
B.Press Home
C.Press Shift + Home
D.Press Alt + Home
Ans-A

17.Which of the following methods can not be used to edit the contents of a cell?
A.Press the Alt key
B.Clicking the formula bar
C.Pressing the F2 key
D.Double clicking the cell
Ans-A

18.If you begin typing an entry into a cell and then realize that you don’t want your entry placed into a cell, you:
A.Press the Erase key
B.Press Esc
C.Press the Enter button
D.Press the Edit Formula button
Ans-B

19.To view a cell comment
A.Click the edit comment command on the insert menu
B.Click the display comment command on the window menu
C.Position the mouse pointer over the cell
D.Click the comment command on the view menu
Ans-C
20.When you want to insert a blank embedded excel object in a word document you can
A.Click the object command on the insert menu
B.Click the office links button on the standard toolbar
C.Click the create worksheet button on the formatting toolbar
D.Click the import excel command on the file menu
Ans-A

21.To save a workbook, you:
A.Click the save button on the standard toolbar from the menu
B.Press Ctrl+ F5
C.Click Save on the Windows Start button
D.Select Edit > Save
Ans-A

22.You can edit a cell by
A.Clicking the formula button
B.Double clicking the cell to edit it in-place
C.Selecting Edit > Edit Cell from the menu
D.None of above
Ans-B

23.You can select a single range of cells by
A.Clicking the upper-left cell in a group of cells and then pressing the Shift key while clicking the lower right cell in a group of cells
B.Pressing the Ctrl key while dragging over the desired cells
C.Pressing the Shift key and an arrow key
D.Dragging over the desired cells
Ans-D

24.Which elements of worksheet can be protected from accidental modification
A.Contents
B.Objects
C.Scenarios
D.All of above
Ans-B

25.You can use the drag and drop method to
A.Copy cell contents
B.Move cell contents
C.Add cell contents
D.A and B both
Ans-D

26.To delete an embedded objects, first
A.Double click the object
B.Select the object by clicking it
C.Press the Shift + Delete keys
D.Select it and then press the delete key
Ans-B

32.Comments can be added to cells using
A.Edit > Comments
B.Insert > Comments
C.File > Comments
D.View > Comments
Ans-B

33.Which of the following is not a worksheet design criterion?
A.Efficiency
B.Aditibility
C.Description
D.Clarity
Ans-C

34.To copy cell contents using drag and drop press the
A.End key
B.Shift key
C.Ctrl key
D.Esc key
Ans-C

35.Which of the following is the latest version of Excel
A.Excel 2007
B.Excel 2016
C.Excel 365
D.Excel XP
Ans-C

36.When you copy a formula
A.Excel erases the original copy of the formula
B.Excel edits cell references in the newly copied formula
C.Excel adjusts absolute cell references
D.Excel doesn’t adjust relative cell references
Ans-B

37.The autofill feature
A.Extends a sequential series of data
B.Automatically adds range of cell values
C.Applies a boarder around the selected cells
D.All of the above
Ans-D

38.Which menu option can be used to split windows into two
A.Format > window
B.View > window > split
C.Window > split
D.View > split
Ans-B

39.Which of the following is an absolute cell reference?
A.!A!1
B.$A$1
C.#a#1
D.A1
Ans-B

40.What symbol is used before a number to make it a label?
A.” ( quote )
B.= ( equal )
C._ ( underscore )
D.‘ ( apostrophe )
Ans-D

41.Which symbol must all formula begin with?
A.=
B.+
C.(
D.@
Ans-A\

42.Which of the following formulas is not entered correctly?
A.=10+50
B.=B7*B1
C.=B7+14
D.10+50
Ans-D

43.Which of the following formulas will Excel not be able to calculate?
A.=SUM(Sales)-A3
B.=SUM(A1:A5)*.5
C.=SUM(A1:A5)/(10-10)
D.=SUM(A1:A5)-10
Ans-A

44.A typical worksheet has ________ number of columns.
A.128
B.256
C.1024
D.16384
Ans-D

45.How many characters can be typed in a single cell in Excel?
A.256
B.1024
C.32767
D.65535
Ans-C

46.A worksheet can have a maximum of ________ number of rows.
A.256
B.1024
C.65535
D.1048576
Ans-D

47.Which of the following is not an example of a value?
A.350
B.May 10, 2001
C.0.57
D.Serial Number 50771
Ans-D

48.The chart wizard term data series refers to
A.A chart legend
B.A collection of chart data markers
C.A set of values you plot in a chart
D.A data label
Ans-B

49.The Chart wizard term data categories refers to;
A.A chart plot area
B.A horizontal axis
C.The organization of individual values with a chart’s data series
D.The data range that supply chart data
Ans-B

50.A worksheet range is a
A.A command used for data modeling
B.A range of values such as from 23 to 234
C.A group of cells
D.A group of worksheets
Ans-C

51.Getting data from a cell located in a different sheet is called ________
A.Accessing
B.Referencing
C.Updating
D.Functioning
Ans-B

52.Tab scrolling button
A.Allow you to view a different worksheet
B.Allow you to view additional worksheet rows down
C.Allow you to view additional worksheet columns to the right
D.Allow you to view additional sheets tabs
Ans-D

53.A numeric value can be treated as a label value if it precedes with
A.Apostrophe (‘)
B.Exclamation (!)
C.Hash (#)
D.Ampersand (&)
Ans-A

54.Concatenation of text can be done using
A.Apostrophe (‘)
B.Exclamation (!)
C.Hash (#)
D.Ampersand (&)
Ans-D

55.Data can be arranged in a worksheet in a easy to understand manner using
A.Auto formatting
B.Applying styles
C.Changing fonts
D.all of above
Ans-D

56.You can use drag-and-drop to embed excel worksheet data in a word document
A.By dragging a range of excel data to the word button on the taskbar while pressing the Ctrl key
B.By dragging a range of excel data to the word button on the taskbar while pressing Shift key
C.By dragging a range of excel data to the word button on the taskbar while pressing Alt key
D.None of above
Ans-A

57.The auto calculate feature
A.Can only add values in a range of cells
B.Provides a quick way to view the result of an arithmetic operation on a range of cells
C.Automatically creates formulas and adds them to a worksheet
D.A and C
Ans-B

58.Excel uniquely identifies cells within a worksheet with a cell name
A.Cell names
B.Column numbers and row letters
C.Column letters and row numbers
D.Cell locator coordinates
Ans-C

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

MS Excel mcq Questions and Answer | Microsoft Excel-14

Next Story

MS Powerpoint mcq Questions and Answer | Microsoft powerpoint-1

Latest from Blog

error: Content is protected !!