MS Excel mcq Questions and Answer | Microsoft Excel-12

3 mins read

401. How are data organized in a spreadsheet?
(1) Lines and spaces
(2) Layers and planes
(3) Rows and columns
(4) Height and width
(5) None of these
Ans-3

402. What does the VLOOKUP function do?
(1) Looks up text that contain V
(2) Checks whether text is the same in one cell as in the next
(3) Finds related records
(4) All of above
(5) None of these
Ans-3

403. Gridlines
(1) May be turned off for display but turned on for printing
(2) May be turned on or off for printing
(3) The be turned off for display and printing
(4) a, b and c
(5) None of these
Ans-4

404. You can print only an embedded chart by
(1) Moving the chart to a chart sheet before you print.
(2) Formatting the chart before you print
(3) Selecting the chart before you print
(4) a and c
(5) None of these
Ans-4

405.Which of the following is a cor-rect order of precedence
in a formula calculation?
(1) Multiplication and division, exponential positive and
negative value
(2) Multiplication and division, positive and negative values,
addition and subtraction
(3) Addition and subtraction, positive and negative values,
exponentiation
(4) None of above
(5) None of these
Ans-5

406. A function incite another function is called a …..function.
(1) Nested
(2) Round
(3) Sum
(4) Text
(5) None of these
Ans-1

407. How should you print a selected area of a worksheet, if
you’ll want to print a different area next time?
(1) On the file menu, point to print area, and then click set
print are
(2) On the file menu, click print, j and then click selection |
under print what
(3) On the view menu, click custom views, then click add
(4) All of above
(5) None of these
Ans-2

408. Youar German supplier still in-voices for parts in
deutsche marks. How can you .have Excel convert those
sums to Euros?
(1) On the Insert menu, click Symbol and from the currency
symbols subset, select the Euro sign.
(2) On the tools menu, click Add-lns, and select the Euro
Currency Tools check box
(3) Apply a selected background color
(4) All of above
(5) None of these
Ans-2

409. Which function calculates your monthly mortage
payment?
(1) PMT (payments)
(2) NPER (number of periods)
(3) PV (present value)
(4) All of above
(5) None of these
Ans-1

410. If you are working in English (US), Chinese or
Japanese, Excel 2002 can speak data as you enter it, to help
you verify ac: curacy. How do you activate this feature?
(1) Point to speech on the tools menu, and then click show
text to speech toolbar.
(2) Click validation on the data menu
(3) Point to speech on the tools menu, and then click
speech recognition
(4) All of above
(5) None of these
Ans-1

411. You can open the Sort dialog box by choosing Sort from
the …. menu
(1) View
(2) Format
(3) Tools
(4) Data
(5) None of these
Ans-4

412. when working in the page break preview, you can
(1) view exactly where each page break occurs
(2) add or remove page breaks
(3) change the print area
(4) all of above
(5) None of these
Ans-4

413. A data map is helpful
(1) When you have too much data to chart
(2) To show a geographic distri-bution of data
(3) To compare data points
(4) To show changes in data over-time
(5) None of these
Ans-2

414. In MS Access-,-a table can have__ primary key /keys.
(1) One
(2) Two
(3) Three
(4) Four
(5) None of these
Ans-1

415. __ cells involves creating a single cell by combining two
or more selected cells.
(1) Formatting (2) Merging
(3) Embedding
(4) Splitting
(5) None of these
Ans-2

416. The horizontal and vertical lines on a worksheet are
called
(1) cells
(2) sheets
(3) blocklines
(4) gridlines
(5) None of these
Ans-1

417. To delete an incorrect character in a document, __ to
erase to the right of the insertion point.
(1) press the left mouse key
(2) double click the right mouse key
(3) press the BACKSPACE key
(4) press DELETE key
(5) None of these
Ans-4

418. The most common subtotal used Subtotals command is
the __ function, which causes Excel to display a sum each
time the corurol field change.
(1) ADD
(2) SUM
(3) TOTAL
(4) LIST
(5) None of these
Ans-2

419. Be default, Excel positions text in a cell ___.
(1) left-aligned
(2) right-aligned
(3) centered
(4) justified
(5) None of these
Ans-1

420. To centre a paragraph using shortcut keys, press __.
(1) CTRL + C
(2) CTRL + E
(3) CTRL + L
(4) CTRL + R
(5) None of these
Ans-2

421. Which of the following is the latest version of Excel?
(1) Excel 2000
(2) Excel 20.02
(3) Excel ME
(4) Excel XP
(5) None of these
Ans-4

422. Which area in an Excel window allows entering values
and formulas
(1) Title Bar
(2) Menu Bar
(3) Formula Bar
(4) Standard Tool Bar
(5) None of these
Ans-3

423.How are data organised in a spreadsheet?
(1) Lines and spaces
(2) Layers and planes
(3) Height and width
(4) Rows and columns
(5) None of these
Ans-4

424. Which of the following types of tables constraints will
prevent the entry of duplicate rows?
(1) Primary key
(2) Unique
(3) Null
(4) Foreign key
(5) None of these
Ans-2

425. Each cell in a Microsoft Office Excel document is
referred to by its cell address, which is the
(1) cell’s column label
(2) cell’s column label and worksheet tab name
(3) cell’s row label
(4) cell’s row and column la-bels
(5) None of these
Ans-4

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

MS Excel mcq Questions and Answer | Microsoft Excel-11

Next Story

MS Excel mcq Questions and Answer | Microsoft Excel-13

Latest from Blog